May 2020

Construction work was originally due to start in mid April. However the coronavirus epidemic and subsequent shut-down delayed the final clearance of the building, and the contractor was not able to start until restrictions had been lifted.

Alban Roinard will be photographing the works in progress every month, and this shows the site just before the contractor started in mid May. Much of the taller vegetation surrounding the studio had been either reduced or removed earlier in the year, and the building has now been completely cleared of its contents. The cellar had contained a lot of material dating from John Wells’ time, so this is probably the first time that the building had been completely empty since 1947.

South West elevation
South East elevation
North elevation
Studio South West end
Studio North West end
Studio North East end
Studio large North window
Fireplace and Dado panelling
Ground floor
Ground floor kitchen
Ground floor living room
Cellar

Photographer: Alban Roinard

Architect: Rolfe Kentish Architect; QS/Project Manager: Trevor Humphreys Associates

Main Contractor: Symons Construction

Funding: National Lottery Heritage Fund; Arts Council England; Cornwall Council; Architectural Heritage Fund; Historic England; Garfield Weston Foundation; The Pilgrim Trust; The Sylvia Waddilove Foundation; and The Cornwall Heritage Trust.

Heritagefundlogo  Artscouncillogo  Historicenglandlogo  Cornwallcouncillogo  Chtlogo