October 2020 Internal

Work on repairing and strengthening the timber frame walls was completed, and the walls were built up internally with insulation, a vapour barrier and sheathing ply, and then battened to provide a void for the electrical cables. On the ground floor, mesh was fixed under the floor joists, and floor insulation inserted between them. The internal timber dividing stud walls were then constructed.

The building was now ready for first fix electrics and plumbing, which is being installed by Delve and Nankervis. The upstairs studio will have a track-based lighting system, a single sink and two radiators, whereas the downstairs accommodation will require a more complex installation to service the kitchen, bathroom and bed-sitting room.

South west elevation
Timber frame for skylight
Structural repairs for SE timber wall
Building up with insulation, vapour barrier and sheathing
And battens to form void for electrics
First fix electrics
Ground floor fixing mesh to hold insulation
Under-floor insulation
Stud wall and first fix elecrics
First fix plumbing
Studio facing west
Studio facing west

Photographer: Alban Roinard

Architect: Rolfe Kentish Architect; QS/Project Manager: Trevor Humphreys Associates

Main Contractor: Symons Construction

Funding: National Lottery Heritage Fund; Arts Council England; Cornwall Council; Architectural Heritage Fund; Historic England; Garfield Weston Foundation; The Pilgrim Trust; The Sylvia Waddilove Foundation; and The Cornwall Heritage Trust.

Heritagefundlogo  Artscouncillogo  Historicenglandlogo  Cornwallcouncillogo  Chtlogo